Rolluiken prijzen

rolluiken prijzen

Rolluiken, u kunt ze krijgen in alle soorten, maten en kleuren. Welk doel u ook heeft, eigenlijk is er wel een rolluik voor. Bescherming voor brand, of toch liever bescherming voor inbraak of alleen de zon. Naast de verschillende doelen, zijn er ook verschillende prijzen wat betreft de besturing en de afmeting van een rolluik. Ook voor uw serre of aanbouw zijn rolluiken uiterst geschikt. Graag nemen wij de opties en prijzen met u door.

Factoren

De prijs van een rolluik hangt af van meerdere factoren af. Zo is het maar net waar u uw rolluik ophangt. Wilt u hem aan de muur? Of liever aan het kozijn? Een andere factor die belangrijk is, is de grootte. Hoe groter het rolluik, hoe duurder hij wordt. Ook de manier van bedienen is belangrijk. Wilt u een afstandsbediening? Of liever een schakelaar aan de muur? Wilt u ook dat het rolluik kijkt of er ruimte is? Soms staat er bijvoorbeeld iets in het venster wat u misschien helemaal bent vergeten. Als het rolluik naar beneden gaat, kan hij kapot gaan, of het voorwerp in uw venster gaat kapot. Sommige rolluiken kunnen deze voorwerpen detecteren en stoppen dan automatisch met omlaag gaan. De laatste factor die bepaald over de prijs is de monteur. De ene monteur vraagt meer voor de montagekosten dan een andere monteur tenslotte.

bediening

Er zijn verschillende manieren om een rolluik te bedienen. Zo kunt u hem handmatig bedienen. Dit kunt u doen via een slingerstang, een band of een koord. Dit is maar net wat u zelf het prettigste vindt werken. Ook kunt u ervoor kiezen om een elektrische bediening te nemen. Deze bediening heeft een buismotor en bij deze buismotor kunt u nog verschillende opties kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld draaischakelaars en sleutelschakelaars. Ook kunt u kiezen voor een rolluik met afstandsbediening of één met een tijdschakelaar.

Extra’s

Zoals u kunt zien zijn er vele extra’s die u bij uw rolluiken kunt nemen. Dankzij de anti-optilveren is het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om uw rolluik omhoog te duwen. Hierdoor maken zij uw woning veiliger. Een andere anti-inbraak rolluik is er één met bewegingsmelder. Deze rolluiken gaan automatisch dicht wanneer er mensen langs het raak of de deur lopen. Afhankelijk van de klasse, zal de brandvertrager u helpen om de brand zo lang mogelijk buiten te halen. Dit kan zijn: 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten of zelfs 120 minuten lang! Verder heeft u nog de keuze uit een rolluik met zonnesensoren. Deze rolluiken gaan automatisch open en dicht op momenten dat de zon erop schijnt.

Prijzen

Materiaal Gemiddelde prijzen 200 x 200 cm
Kunststof rolluiken €250 – €350,-
Aluminium rolluiken €350 – €600,-
Bediening
Handmatige bediening €10 – €20,-
Elektrische bediening €80 – €250,-
Extra’s
Anti-optilveren €5,-
Brandvertrager €40,-
Zonnesensoren €180,-
Bewegingsmelder €250,-

Een prijsopgave aanvragen

Wilt u graag een prijsopgave op maat ontvangen? Kijk dan eens op de website Rolluiken Expert. Via Rolluiken Expert vergelijkt u vrijblijvend meerdere rolluikenleveranciers, geheel kosteloos en zonder enige verplichting.

Nieuwe serre? Kies voor geschikt glas

glas serre

Het materiaal van de serre bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw serre. Zo kunt u kiezen voor een gemetselde serre, een van aluminium, houten of misschien ziet u meer in een glazen serre? Vooral de laatste zorgt voor erg veel lichtinval, maar ook voor hete zomers. Een glazen serre bestaat voor het grootste deel uit glas, met kozijnen van een ander soort materiaal. Dit materiaal kan van alles zijn. Hout, kunststof, staal of aluminium bijvoorbeeld.

HR-glas

HR-glas is een isolerende vorm van glas. Afhankelijk van de hoeveelheid plusjes zit er een bepaalde isolatiefactor aan. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie is. Doordat HR-glas dubbelglas is, heeft het ook een inbraakwerende werking. Het is beter bestand tegen inbraken dan enkel glas, maar nog steeds is het mogelijk om in te breken. Vaak wordt er aangeraden om HR++ glas te nemen. Hiermee bespaart u €260,- aan energie per jaar, per 20m2. Daarin tegen kost het glas €130,- per m2.

Gehard glas

Gehard glas is misschien maar enkel glas, het is wel zo gemaakt dat het ruim vijf keer zo sterk is als normaal enkel glas. Dit komt omdat de glasplaat extreem is verhit en vervolgens erg snel is afgekoeld. Op deze manier ontstaat er een trekspanning. Een groot voordeel van gehard glas is dat het breekt in vlakke stukjes, waardoor u zich niet verwond indien het glas breekt.

Kogelvrij glas

Van alle soorten inbraakwerend glas is kogelvrij glas toch wel één van de bekendste vormen. Vooral in juweliers en dat soort zaken wordt het gebruikt. Er zijn meerdere soorten kogelvrij glas. Zo heeft u de keuze uit glas dat bestaat uit twee tussenlagen en glas dat bestaat uit twee tussenlagen met een kunststof buitenlaag.

Voordelen

Door een glazen serre komt erg veel licht uw woning binnen en is in combinatie met andere materialen te bouwen. U heeft een schitterend uitzicht op uw tuin en uw serre past zowel bij oudere als moderne woningen erg mooi. Verder kunt u ook kiezen uit isolerend glas.

Nadelen

Vergeleken met de voordelen zijn er niet heel veel nadelen, hoewel de nadelen wel redelijk zwaar wegen. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat glas erg kwetsbaar materiaal is, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld staal. Ook zijn de kozijnen een beetje minder isolerend dan die van andere serres. Als laatste heeft glas natuurlijk regelmatig onderhoud nodig.

Een glaszetter inschakelen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met de landelijke opererende glaszetter Lunzen. Lunzen heeft altijd dubbel-glas op voorraad en is binnen 30 minuten bij u op locatie indien dat gewenst is.

Optrekkend vocht in uw aanbouw of serre

optrekkend vocht in serre of aanbouw

Een serre of aanbouw zorgt voor meer ruimte in uw woning. Ineens heeft u er weer een hele kamer bij om in te genieten, maar het heeft ook nadelen. Zo is er bijvoorbeeld meer onderhoud nodig aan uw woning dan zonder. Net als elke kamer in uw woning, is er ook kans op vochtproblemen en vochtoverlast, maar wat doet u hier nu aan?

Herkenning

Optrekkend vocht kunt u herkennen aan de volgende dingen. Zo begint uw pleisterwerk te verkleuren of in het ergste geval zelfs af te brokkelen en kan uw behangpapier los komen. Verder kan het zijn dat u last krijgt van zoutkringen, vlekken en of schimmel en kan uw aanbouw of serre muf gaan raden. Verder heeft u nog kans op ongedierte als zilvervisjes en kakkerlakken en natuurlijk houtrot door alle vocht. Geen plezierige dingen dus.

Zelf proberen op te lossen

Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Het is dan ook erg belangrijk dat u regelmatig uw ramen een klein stukje opent, zodat uw aanbouw en of serre een beetje kan luchten. Ventilatieroosters in uw ramen kunnen dan ook erg prettig zijn. Probeer ook niet meer vocht in de kamer te doen dan nodig. In de zomer kunt u uw was bijvoorbeeld erg goed buiten ophangen, in plaats van in uw aanbouw. Controleer ook regelmatig het dak en de mogelijke pijpen of er misschien ook een lekkage is of dat er andere beschadigingen zijn.

Oplossen

Optrekkend vocht zit vaak in de muren. Als ventileren niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u uw woning het beste laten injecteren. Bij het injecteren van uw muren wordt er een speciale gel in uw muren gespoten, die optrekkend vocht tegenhoudt. Deze gel wordt geplaatst door middel van verschillende kleine gaatjes onderaan uw muur. Deze gaten zitten ongeveer 10 cm van elkaar af. Net als het ventileren, kunt u ook zelf injecteren. De spullen die u nodig heeft zijn in zo’n beetje elke doe-het-zelf winkel te verkrijgen en kosten gemiddeld €60,- per meter. U kunt het echter ook door een expert laten doen, wat ongeveer €100,- kost per m2. Deze prijs is echter afhankelijk van de afnemer, maar is wel aan te raden. Een specialist heeft meer ervaring in deze werkzaamheden dan u en kan de werkzaamheden ook sneller uitvoeren. Van de €100,- betaalt u ongeveer 75% aan materiaalkosten en slechts 25% aan arbeidskosten.

Een vakman inschakelen

Schakel via de website De Jong BV uit Amsterdam direct een vakman in om de vochtproblemen in uw woning op te lossen. Via het netwerk van De Jong komt u vrijblijvend in contact met vochtbestrijding specialisten uit uw buurt.