Diverse soorten kozijnen

Eén van de belangrijkste en eveneens moeilijkste keuzes wanneer u kijkt naar het bouwen van uw serre is en blijft materiaalkeuze. Vooral op het gebied van uw kozijnen is dit een uiterst lastige keuze. Veel van de verschillende materialen doen niet onder voor elkaar en ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daardoor kan het lastig zijn om een keuze te maken en het is belangrijk om dit goed op een rijtje te hebben. De meest voorkomende keuzes voor kozijnen zijn hout, aluminium en kunststof. Deze materialen zult u in de meeste gevallen tegenkomen en zijn ook het beste wanneer u kijkt naar het bredere plaatje, tegenwoordig ziet u zo nu en dan ook stalen kozijnen, echter deze zult u niet vaak tegenkomen. In dit artikel zullen wij kort de voor- en nadelen van ieder type kozijn doornemen, zodat u zeker weet dat uw keuze de juiste is.
Kozijnen

Hout

Eén van de meest voorkomende en populaire keuzes, hout. De reden dat hout zo populair is komt door de uitstraling en de duurzaamheid. Hout is makkelijk te bewerken en gaat over het algemeen lang mee. Het enige nadeel aan hout is dat wanneer u wilt dat het lang meegaat, u het zult moeten onderhouden. Verder is hout een goede keuze, het geeft een bepaalde uitstraling aan uw serre waar veel mensen van houden, vooral gecombineerd met het juiste type huis zijn houten kozijnen in uw serre prachtig.

Aluminium

Wanneer u voor de kozijnen van aluminium kiest maakt u eveneens een goede keuze. De kozijnen zijn over het algemeen klein en minimaal, maar toch sterk. Zo kunt een simpel design maken wat er erg mooi uitziet. U heeft veel keuze uit verschillende kleuren en ook in het onderhoud zijn aluminium kozijnen een uitstekende keuze. Het nadeel aan aluminium is dat het vrij prijzig is, ze zijn over het algemeen duurder dan houten of kunststof kozijnen, ook doen ze qua isolatie onder voor hun houten concurrent.
Kozijnen

Kunststof

Tot slot hebben wij nog de kunststof kozijnen. De afgelopen jaren ook steeds populairder en de keuze voor kunststof brengt ook zeker veel voordelen met zich mee. Kunststof is van zichzelf erg lang houdbaar, zo moet u niet vreemd opkijken als kunststof kozijnen van goede kwaliteit bijna een heel mensenleven meegaan. U bent weinig tijd aan onderhoud kwijt en het isoleert voldoende. Eén van de nadelen van kunststof, en dit is een klein nadeel, is het feit dat het moeilijk is om kunststoffen kozijnen opnieuw te schilderen. Het is mogelijk maar het is lastig en wordt vaak liever niet gedaan.

Vergelijking

Zoals u ziet aan de hand van de vergelijking heeft ieder materiaal veel voordelen, en weinig nadelen. Het is belangrijk om te kijken hoe uw huis eruit ziet en wat het beste past bij uw type huis. Wanneer hier meerdere materialen bij passen is het belangrijk om alle voor- en nadelen van de verschillende materialen naast elkaar te leggen en vervolgens te kijken naar wat u het mooiste vindt. Het beste is om dit ook te bespreken met een kozijnenspecialist van V.d. Kolk B.V. uit Eindhoven.