Kies perfecte zonwering

U heeft een heerlijk serre laten bouwen, het is volop zomer en u zit midden in uw serre te genieten van de zon. Na een uurtje wordt het toch wel erg heet en als de temperaturen zo op blijven lopen wordt het bijna onuitstaanbaar heet in uw serre. Dit is niet wat u van tevoren in gedachten had. Zo’n dergelijke situatie is al veel eigenaren van een serre overkomen en dit is iets wat eigenlijk makkelijk te voorkomen is. In dit artikel gaan wij er verder op in waar u precies op moet letten wanneer u de keuze maakt voor een zonwering voor uw serre. Wanneer u de keuze maakt voor een zonwering is het een vrij simpele keuze, grofweg kunt u kiezen uit een zonwering bovenop uw serre, of een zonwering aan de binnenkant van uw serre. Beiden hebben hun voor- en nadelen en net als met zoveel keuzes voor uw serre komt het uiteindelijk aan op persoonlijke voorkeur.

Onderdak zonwering

Wanneer we over een onderdak zonwering spreken hebben wij het over een zonwering aan de binnenkant van uw serre. Deze wordt vaak aan uw muur vastgemaakt, onder het dak van de serre. Om gebruik te maken van een onderdak zonwering is het uiteraard nodig dat u ruimte heeft op uw muur, dus om gebruik te maken van dit type zonwering is het belangrijk dat bij de bouw van de serre voldoende ruimte is overgelaten om de zonwering te plaatsen. Het grote voordeel van een onderdak zonwering ten opzichte van een bovendak zonwering is het feit dat het aan de binnenkant beschermd wordt. U hoeft zich hier geen zorgen te maken dat uw zonwering vies of lelijk wordt, het zit veilig aan de binnenkant van de serre waardoor het materiaal goed beschermd is tegen de elementen.
Serre boven Zonwering

Bovendak zonwering

De tegenhanger van de zonwering aan de binnenkant is uiteraard de bovendak zonwering. Mocht u tijdens de bouw van uw serre onvoldoende ruimte overgelaten hebben voor een onderdak zonwering is dit uw enige keuze. Wees niet bang want ook een bovendak zonwering doet haar werk uitstekend en brengt nog wat extra voordelen met zich mee. Een bovendak zonwering heeft als grootste nadeel het feit dat het in de open lucht zit, daardoor is het kwetsbaar en moet u bij een dergelijke zonwering goed op het materiaal letten. Als u het juiste materiaal heeft gekozen heeft u als voordeel dat uw zonwering aan de buitenkant zit, dat houdt in dat de zon geblokkeerd wordt voordat het in uw serre komt. Dit kan ervoor zorgen dat u in de zomermaanden uw serre lekker koel kunt houden. Een onderdak zonwering laat eerst de zon binnen waardoor het toch flink kan opwarmen in uw serre, met een bovendak zonwering sluit u dit probleem uit.

Zonwering voor uw serre is vaak maatwerk. Kom in contact met een erkende zonwering specialist uit Antwerpen via MirBvba.