Rolluiken prijzen

Rolluiken, u kunt ze krijgen in alle soorten, maten en kleuren. Welk doel u ook heeft, eigenlijk is er wel een rolluik voor. Bescherming voor brand, of toch liever bescherming voor inbraak of alleen de zon. Naast de verschillende doelen, zijn er ook verschillende prijzen wat betreft de besturing en de afmeting van een rolluik. Ook voor uw serre of aanbouw zijn rolluiken uiterst geschikt. Graag nemen wij de opties en prijzen met u door.

Factoren

De prijs van een rolluik hangt af van meerdere factoren af. Zo is het maar net waar u uw rolluik ophangt. Wilt u hem aan de muur? Of liever aan het kozijn? Een andere factor die belangrijk is, is de grootte. Hoe groter het rolluik, hoe duurder hij wordt. Ook de manier van bedienen is belangrijk. Wilt u een afstandsbediening? Of liever een schakelaar aan de muur? Wilt u ook dat het rolluik kijkt of er ruimte is? Soms staat er bijvoorbeeld iets in het venster wat u misschien helemaal bent vergeten. Als het rolluik naar beneden gaat, kan hij kapot gaan, of het voorwerp in uw venster gaat kapot. Sommige rolluiken kunnen deze voorwerpen detecteren en stoppen dan automatisch met omlaag gaan. De laatste factor die bepaald over de prijs is de monteur. De ene monteur vraagt meer voor de montagekosten dan een andere monteur tenslotte.

bediening

Er zijn verschillende manieren om een rolluik te bedienen. Zo kunt u hem handmatig bedienen. Dit kunt u doen via een slingerstang, een band of een koord. Dit is maar net wat u zelf het prettigste vindt werken. Ook kunt u ervoor kiezen om een elektrische bediening te nemen. Deze bediening heeft een buismotor en bij deze buismotor kunt u nog verschillende opties kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld draaischakelaars en sleutelschakelaars. Ook kunt u kiezen voor een rolluik met afstandsbediening of één met een tijdschakelaar.

Extra’s

Zoals u kunt zien zijn er vele extra’s die u bij uw rolluiken kunt nemen. Dankzij de anti-optilveren is het vrijwel onmogelijk voor inbrekers om uw rolluik omhoog te duwen. Hierdoor maken zij uw woning veiliger. Een andere anti-inbraak rolluik is er één met bewegingsmelder. Deze rolluiken gaan automatisch dicht wanneer er mensen langs het raak of de deur lopen. Afhankelijk van de klasse, zal de brandvertrager u helpen om de brand zo lang mogelijk buiten te halen. Dit kan zijn: 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten of zelfs 120 minuten lang! Verder heeft u nog de keuze uit een rolluik met zonnesensoren. Deze rolluiken gaan automatisch open en dicht op momenten dat de zon erop schijnt.

Prijzen

Materiaal Gemiddelde prijzen 200 x 200 cm
Kunststof rolluiken €250 – €350,-
Aluminium rolluiken €350 – €600,-
Bediening
Handmatige bediening €10 – €20,-
Elektrische bediening €80 – €250,-
Extra’s
Anti-optilveren €5,-
Brandvertrager €40,-
Zonnesensoren €180,-
Bewegingsmelder €250,-

Een prijsopgave aanvragen

Wilt u graag een prijsopgave op maat ontvangen? Kijk dan eens op de website Rolluiken Expert. Via Rolluiken Expert vergelijkt u vrijblijvend meerdere rolluikenleveranciers, geheel kosteloos en zonder enige verplichting.