Nieuwe serre? Kies geschikt glas

Het materiaal van de serre bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw serre. Zo kunt u kiezen voor een gemetselde serre, een van aluminium, houten of misschien ziet u meer in een glazen serre? Vooral de laatste zorgt voor erg veel lichtinval, maar ook voor hete zomers. Een glazen serre bestaat voor het grootste deel uit glas, met kozijnen van een ander soort materiaal. Dit materiaal kan van alles zijn. Hout, kunststof, staal of aluminium bijvoorbeeld.

HR-glas

HR-glas is een isolerende vorm van glas. Afhankelijk van de hoeveelheid plusjes zit er een bepaalde isolatiefactor aan. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie is. Doordat HR-glas dubbelglas is, heeft het ook een inbraakwerende werking. Het is beter bestand tegen inbraken dan enkel glas, maar nog steeds is het mogelijk om in te breken. Vaak wordt er aangeraden om HR++ glas te nemen. Hiermee bespaart u €260,- aan energie per jaar, per 20m2. Daarin tegen kost het glas €130,- per m2.

Gehard glas

Gehard glas is misschien maar enkel glas, het is wel zo gemaakt dat het ruim vijf keer zo sterk is als normaal enkel glas. Dit komt omdat de glasplaat extreem is verhit en vervolgens erg snel is afgekoeld. Op deze manier ontstaat er een trekspanning. Een groot voordeel van gehard glas is dat het breekt in vlakke stukjes, waardoor u zich niet verwond indien het glas breekt.

Kogelvrij glas

Van alle soorten inbraakwerend glas is kogelvrij glas toch wel één van de bekendste vormen. Vooral in juweliers en dat soort zaken wordt het gebruikt. Er zijn meerdere soorten kogelvrij glas. Zo heeft u de keuze uit glas dat bestaat uit twee tussenlagen en glas dat bestaat uit twee tussenlagen met een kunststof buitenlaag.

Voordelen

Door een glazen serre komt erg veel licht uw woning binnen en is in combinatie met andere materialen te bouwen. U heeft een schitterend uitzicht op uw tuin en uw serre past zowel bij oudere als moderne woningen erg mooi. Verder kunt u ook kiezen uit isolerend glas.

Nadelen

Vergeleken met de voordelen zijn er niet heel veel nadelen, hoewel de nadelen wel redelijk zwaar wegen. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat glas erg kwetsbaar materiaal is, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld staal. Ook zijn de kozijnen een beetje minder isolerend dan die van andere serres. Als laatste heeft glas natuurlijk regelmatig onderhoud nodig.

Een glaszetter inschakelen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met de landelijke opererende glaszetter Lunzen. Lunzen heeft altijd dubbel-glas op voorraad en is binnen 30 minuten bij u op locatie indien dat gewenst is.