Optrekkend vocht in uw aanbouw of serre

Een serre of aanbouw zorgt voor meer ruimte in uw woning. Ineens heeft u er weer een hele kamer bij om in te genieten, maar het heeft ook nadelen. Zo is er bijvoorbeeld meer onderhoud nodig aan uw woning dan zonder. Net als elke kamer in uw woning, is er ook kans op vochtproblemen en vochtoverlast, maar wat doet u hier nu aan?

Herkenning

Optrekkend vocht kunt u herkennen aan de volgende dingen. Zo begint uw pleisterwerk te verkleuren of in het ergste geval zelfs af te brokkelen en kan uw behangpapier los komen. Verder kan het zijn dat u last krijgt van zoutkringen, vlekken en of schimmel en kan uw aanbouw of serre muf gaan raden. Verder heeft u nog kans op ongedierte als zilvervisjes en kakkerlakken en natuurlijk houtrot door alle vocht. Geen plezierige dingen dus.

Zelf proberen op te lossen

Veel vochtproblemen worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Het is dan ook erg belangrijk dat u regelmatig uw ramen een klein stukje opent, zodat uw aanbouw en of serre een beetje kan luchten. Ventilatieroosters in uw ramen kunnen dan ook erg prettig zijn. Probeer ook niet meer vocht in de kamer te doen dan nodig. In de zomer kunt u uw was bijvoorbeeld erg goed buiten ophangen, in plaats van in uw aanbouw. Controleer ook regelmatig het dak en de mogelijke pijpen of er misschien ook een lekkage is of dat er andere beschadigingen zijn.

Oplossen

Optrekkend vocht zit vaak in de muren. Als ventileren niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u uw woning het beste laten injecteren. Bij het injecteren van uw muren wordt er een speciale gel in uw muren gespoten, die optrekkend vocht tegenhoudt. Deze gel wordt geplaatst door middel van verschillende kleine gaatjes onderaan uw muur. Deze gaten zitten ongeveer 10 cm van elkaar af. Net als het ventileren, kunt u ook zelf injecteren. De spullen die u nodig heeft zijn in zo’n beetje elke doe-het-zelf winkel te verkrijgen en kosten gemiddeld €60,- per meter. U kunt het echter ook door een expert laten doen, wat ongeveer €100,- kost per m2. Deze prijs is echter afhankelijk van de afnemer, maar is wel aan te raden. Een specialist heeft meer ervaring in deze werkzaamheden dan u en kan de werkzaamheden ook sneller uitvoeren. Van de €100,- betaalt u ongeveer 75% aan materiaalkosten en slechts 25% aan arbeidskosten.

Een vakman inschakelen

Schakel via de website De Jong BV uit Amsterdam direct een vakman in om de vochtproblemen in uw woning op te lossen. Via het netwerk van De Jong komt u vrijblijvend in contact met vochtbestrijding specialisten uit uw buurt.