Zelf stroef lopende schuifpuideuren repareren

Het is een veel voorkomend probleem voor mensen met een schuifpui, na verloop van tijd begint de deur steeds minder goed te lopen. Het is vervelend aangezien de deur vrij zwaar is en de benodigde hoeveelheid kracht steeds meer wordt. Ín dit geval ligt het probleem dat uw deur niet goed schuift hoogstwaarschijnlijk bij de wieltjes. Dit is het zwakste punt van die schuifpui en ook vrijwel het enige punt wat regelmatig voor problemen zorgt. Veel bedrijven geven aan dat dit iets is wat door professionals gerepareerd moet worden, dit is echter niet het geval. Als u enigszins handig bent en van plan bent het zelf te repareren is dit geen probleem, in dit artikel gaan wij u instructies geven hoe u veilig en op de juiste manier uw eigen schuifpui kunt repareren.
Reparatie Schuifpui

Stappenplan

Voordat wij beginnen is het belangrijk dat u minstens met twee man bent, wanneer u een grote pui heeft is eventueel een derde man geen overbodige luxe. Liever een man teveel dan een kapotte pui of rug.

Stap 1

Als eerste moet u de pui los krijgen, dit doet u door hem uit de rails te tillen, u kunt met de verstelschroef onderin het frame ervoor zorgen dat het frame loskomt wanneer dit niet meteen lukt. Zorg altijd voor een goede ondergrond voor uw pui zodat deze in goede conditie de reparatie overleeft.

Stap 2

Vervolgens maakt u met een kruiskop het wieltje onderaan de pui los en plaats u het nieuwe wieltje, deze maakt u op dezelfde manier weer vast. Met de eerdergenoemde verstelschroef zorgt u ervoor dat het wieltje eigenlijk te kort op het frame zit, op deze manier kunt u later de pui gemakkelijker terug plaatsen in het frame en hierna weer verstellen.

Stap 3

Nu is het tijd om de pui weer te gaan plaatsen, mocht de rails van de pui vies zijn is dit tevens een goed moment om het even tussendoor schoon te maken. Om de pui te plaatsen moet u als eerste de bovenkant van de pui in de rails plaatsen, wanneer deze goed zit schuift u de onderkant ook op haar plaats. Nu is het tijd om de wieltjes goed in te stellen, til de pui een beetje op, waarna één van de twee personen met de verstelschroef de wieltjes goed zet. Zorg dat de deur goed recht staat en dan is uw schuifpui er weer klaar voor.

Op deze manier kunt u gemakkelijk uw schuifpui zelf repareren, wel is het essentieel dat u hulp heeft. De wieltjes voor uw schuifpui zijn in de meeste gevallen makkelijk via internet te bestellen. Wanneer u er niet uitkomt, wees dan niet bang om de hulp van experts in te roepen. Dit kan gemakkelijk via Schuifpui Expres.nl. Het is en blijft een karwei met zo’n grote deur en het is niet erg om hulp in te schakelen.